Amsterdam
Als u de eerste keer naar Amsterdam komt zijn het Rijksmuseum, de grachten, het Vondelpark en de Dam natuurlijk niet te missen. Maar misschien kunnen we u ook op weg helpen naar Durgerdam en Monnickendam in het mooie Waterland. Op nog geen 10 minuten van IJburg is dit unieke landschap te zien. Of bezoek de Rivierenbuurt, of Spaarndammerbuurt en geniet van de Amsterdamse stedenbouwkundige traditie.
Wij helpen u graag op weg!

 

IJburg
IJburg is een nieuwe wijk aan de oostkant van de stad en werd 15 jaar geleden aangelegd op nieuwe eilanden in het IJmeer. Het is intussen een aantrekkelijke stadswijk geworden met winkels, cafés en restaurants aan de haven en heeft een stadsstrand.
In de jonge wijk is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, architectuur en leefbaarheid. Fietsroutes lopen door het Diemerpark en leiden naar de Amsterdamse wijken Watergraafsmeer, Oost, Zuid en Centrum.

 

Maar IJburg zelf heeft ook alles te bieden. Het winkelcentrum is dichtbij en de IJburglaan en Pampuslaan hebben leuke winkels, restaurants en koffietentjes. Aan de haven liggen zonnige terrasjes en goede eetadressen. Het stadsstrand flankeert de nieuwste wijk in aanleg.

 

Op fietsafstand van IJburg ligt het fraaie Waterlandse landschap met fietstochtjes naar Monnickendam en Marken. Fiets over de dijk en tussen het riet door naar Holysloot en bewonder de stompe toren tussen de houten huisjes en de weilanden met koeien. Of fiets over de Muiderzeedijk naar Muiden, en bezoek het Muiderslot. Of neem de boot naar fort Pampus en beleef de rust en stilte van het IJmeer. De boot vertrekt uit de haven. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een prachtige fietsroute rondom Amsterdam. De forten van de stelling kregen een nieuwe, culturele bestemming.
Het Diemerpark grenst aan IJburg en biedt ruimte om te wandelen, hardlopen, skeeleren en fietsen.

Fietsen
Onze fietsenmaker biedt huurfietsen aan. Wij kunnen u adviseren over huur en fietsroutes.